Un steak de vita fabulos

Un steak de vita fabulos

De ceva timp, romanii sunt atrasi de steak-ul de vita, cel putin asa spun specialistii in domeniu. Asadar, am achizitionat propria vitrina de maturare uscata, deoarece secretul unui steak de vita fabulos, il reprezinta maturarea carnii timp de 3-6 saptamani, in conditii de temperatura, umiditate si ventilatie controlate.

Pentru a manca cel mai bun steak de vita, in primul rand trebuie sa stiti ce fel de carne alegeti. Maturarea presupune pastrarea carnii timp indelungat, cateva saptamani sau chiar luni, in conditii controlate, pentru a permite carnii sa-si dezvolte caracteristicile senzoriale: fragezimea, suculenta si aroma.

Dupa ce tot procesul de maturare se incheie, incepe etapa de pregatire a carnii pentru steak. Pentru ca vorbim despre o carne de foarte buna calitate, asezonarea necesara este formata doar din sare, carnea nu necesita alte ingrediente pentru a-i conferi savoare, deoarece ea este deja foarte aromata, iar prin gatire va deveni extrem de gustoasa.

Spre exemplu, la restaurantul nostru practicam maturarea uscata in house, aceasta incepand cu aproximativ 24 de ore dupa sacrificarea animalului, iar durata si temperatura de pastrare fiind de o luna de zile la 2 grade Celsius. Este de departe unul dintre cele mai complexe procedee din gastronomie, iar “Red Angus si Black Angus” sunt doua tipuri de carne de calitate superioara.

Insa chiar daca calitatea ei este superioara, asta nu inseamna ca se poate prepara din ea cel mai bun steak de vita, daca nu se are in vedere maturarea, care da un aport gigant gustului, suculentei si fragezimii. Iar daca cele doua criterii sunt respectate intocmai, va veti bucura de un steak de vita fabulos, fie ca este la restaurant sau chiar in confortul propriei case, deoarece carnea pe care noi o maturam in house devine disponibila si pentru take away in stare cruda.